REGISTRUJTE
VAŠE VOZILO

Motorna i priključna vozila koja učestvuju u saobraćaju na putu moraju biti registrovana. Vlasnik vozila (pravno ili fizičko lice) ima pravo i obavezu da vozilo koje koristi u saobraćaju registruje ako ispunjava propisane uslove. Da bi ostavario pravo na registraciju vozila, vlasnik vozila nadležnom organu podnosi zahtev za registraciju.

Poslovi registracije vozila su poslovi državne uprave koje obavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova. Rešavajući u upravnim stvarima registracije vozila, ovlašćena lica u okviru nadležnosti Ministarstva, primenjuju propise o registraciji vozila i na osnovu utvrđenih činjenica i drugih okolnosti kao i na osnovu ocene priloženih dokaza, odlučuju o pravu na registraciju vozila. Po prijemu zahteva za registraciju vozila, odnosno zahteva za produženje važenja registracije, nadležni organ utvrđuje da li vozilo može biti registrovano i prema rezultatu nalaza registruje vozilo ili rešenjem odbija zahtev za njegovu registraciju.

Vozila se registruju upisom registarske oznake i određenih podataka o vozilu i vlasniku u evidencije o registrovanim vozilima. Za registrovano vozilo izdaje se saobraćajna dozvola i registarske tablice.

Saobraćajna dozvola je isprava kojom se dokazuje da vozilo ispunjava propisane uslove za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, a u pravnom smislu predstavlja rešenje koje je doneo nadležni organ i kojim se vlasniku vozila priznaje pravo na registraciju vozila.
Saobraćajna dozvola izdaje se sa rokom važenja od jedne godine. Zahtev za produženje registracije vozila podnosi vlasnik vozila pre isteka važenja saobraćajne dozvole. U saobraćaju na putu sme da učestvuje motorno ili priključno vozilo samo za vreme važenja saobraćajne dozvole izdate za to vozilo. Kad upravlja motornim ili motornim i priključnim vozilom, vozač mora da ima kod sebe važeću saobraćajnu dozvolu izdatu za ta vozila i dužan je da istu pokaže na zahtev ovlašćenog lica.

(preuzeto sa sajta MUP-a RS)

 

Da biste mogli upravljati svojim vozilom neophodno je da ga registrujete. Registracija je proces koji se sastoji iz nekoliko povezanih radnji:

Kod nas možete obaviti kompletan proces registracije vozila, počev od tehničkog pregleda, koji će naš stručni tim odraditi kvalitetno na najsavremenijoj opremi, preko osiguranja vozila kod renomiranih osiguravajućih kuća i uplate troškova, pa do produženja registracije i izdavanja registracione nalepnice i to sve po najpovoljnijim uslovima i bez dodatnih i skrivenih troškova.

  • Mi poštujemo Vaše vreme – brza i kvalitetna usluga
  • Mi Vas uvek dočekujemo sa osmehom – stručno i ljubazno osoblje
  • Mislimo na komfor i sigurnost Vas i Vašeg vozila – prijatan ambijent i savremena oprema
  • Brzo i lako se dolazi do nas – nalazimo se u strogom centru Beograda
  • Uvek smo dostupni (svakog radnog dana od 09:00h do 17:00h i subotom od 08:00h do 15:00h)
  • Nudimo najbolje uslove plaćanja – plaćanje čekovima građana na rate
  • Kod nas nema skrivenih troškova – sve je crno na belo.